Творештвото на Чернодримски

Поезиа

Стихозбирки
..Арнаутска Жетва-Астра-Балканска Рапсодија-Бездомност-Ден Без Виделина,Ноќ без месечина-Дневникот на еден сонувач-Изгубени Мигови-Јавето ако некогаш апстинира-Кај си бе другар-Како станав лита сенка-Крилати сни-Македонија и Сонцето-Мисловен Дневник-Мој Роде-Мозаик од мигови-Мртви сенки на мртва стража-На спилите им раскажувам-Носталгични ноќи-Од небиднина крај јавето дојдов-Огнени Виори-Ова не е мојот лик-Пагански Стихови-Пелин Вода-По патеките на Орфеј-Прилепско ехо-Шепотот на скриениот дамар-Скрбот како утеха-Трагач по илузии-Успони и падови-Во метежот на чуствата-Заборавени спомени-Мртов Бунтовник-Беседа за Темнината-Спомени собрани во ковчек-Големиот Летач


Романи


..Кара Севда-Затворија пандорината кутија-Кога животот ќе стане приказна-Парче Душа-Последна Молитва-Пред олтарот на љубовта-Првиот Ангел-Ти Благодарам Месечино-Злокобна Вистина…

Драми
…И сега Шо-Нова Кожа-Ало Диоген на линија…

Раскази


…Бразда-Неизвесни патеки-Номад во душата-Од сонот до јавето-Приказни од малиот сокак-Затворени кругови-Молскавични мигови…..

Поеми
..Ангелски Шепотења(напишана заедно со Даница Петревска-Дани и Славица Вељановска)-Балканска рапсодија-Браќа по мрак-Десете Балкански проклетства-Катадневно тркало-Монолог со паметникот-Ново Утро-Паганска Ода….

Контакт Имформации

Никодин Чернодримски
Република Македонија
Скопје
E-mail:cernodrimski@mail.net.mk
E-mail: cernodrimski@yahoo.com
E-mail: cernodrimski@hotmail.com